ПОБЕДИТЕЛКИТЕ В КОНКУРСА ЗА РИСУНКА НА ТЕМА “ДА ОПАЗИМ СВОЯТА ПРИРОДА И НЕЙНИТЕ БОГАТСТВА”

Заместник-кметът на Дупница Крум Милев награди победителките в конкурс за рисунка.

Емилияна Георгиева, Мария Евлогиева и Нелина Михайлова спечелиха призовите места на конкурса за най-идейна детска рисунка на тема “Да опазим своята природа и нейните богатства”, проведен в Дупница в рамките на глобалната инициатива “Часът на Земята”.

Вчера заместник-кметът Крум Милев връчи предметни награди на момичетата, две от които са възпитанички на училище „Христаки Павлович”, а едно – на „Св. св. Кирил и Методий” в града. Поощрителни награди получиха осмокласникът Ивайло Евтимов от училище „Св. св. Кирил и Методий”, седмокласничката Гергана Георгиева от „Христаки Павлович” и второкласничката Моника Тонкова от школата по изобразително изкуство към читалище „Зора”.

30 деца се включиха в творческата надпревара, която завърши с изложба на партера на общината. Там са подредени 22 творби. Децата са пресъздали своето виждане за това как трябва да изглежда нашата природа, естествено незамърсена. Мисля, че са се справили идеално. Тук има уникални рисунки, каза при откриването Десислава Бачева – младши експерт „Екология” в общинската администрация, в присъствието на шефа на просветния отдел Тодор Петков и служители  в кметството. 13-годишните Емилияна Георгиева и Нелина Михайлова, класирани на първо и трето място, и спечелилата второ място Мария Евлогиева (12 г.) получиха по един тефтер и най-новите каталози на община Дупница, направени по проекта «Дестинация Рила». За всички останали имаше грамоти за участие. Творбите са оценявани от комисия с председател арт-терапевтът в Центъра за обществена подкрепа в града Анита Богословова. Изложбата с детските рисунки ще остане в общината до 7 април.

[raw]

     
[/raw]
This entry was posted in Актуално, Други, Преса. Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *