ЛЯТНА ВАКАНЦИОННА ПРОГРАМА 2014 – ДЕЙНОСТ 3

През периода 01.07 – 31.07.2014г., екипът на Център за обществена подкрепа- Дупница реализира третата дейност от Лятна ваканционна програма 2014- „Социална интеграция- да живееш с другите“, водена от психолога на ЦОП.

В живота на всеки човек има и трудни моменти. За да продължи напред, всеки трябва да развие умения за справяне с трудностите. Често тези трудности са резултат от неефективно общуване с другите.

В подкрепа на процеса на преодоляване на тези трудности екипът на ЦОП – Дупница, чрез реализираната дейност, цели детето да намери своя избор, за това как да разбира другите и да има ценни контакти с тях; как да поддържа добри взаимоотношения с хората, които са важни за него, тъй като социалната среда не е единственото място, в което живеем. Тя е място между нас и другите, в което градим мостове или изкачваме стълби, за да разрешим ежедневните проблеми и да бъдем заедно с другите по удовлетворяващ и хармоничен начин.

Потребителите на ЦОП, включени в дейността, имат възможност чрез ролеви игри да преживеят различни ситуации. Целта е децата да осмислят поведението и реакциите си, с оглед поддържане на комуникация, чрез принципите на толерантност/ приемане и разбиране на мнението на другия; представяне на информация според публиката; езикът на тялото, изразяващ интерес и ангажираност към това, което казва другият.

deinost3

This entry was posted in Актуално, Лятна ваканционна програма 2014. Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *