КАМПАНИЯ: ОБРАЗОВАНИЕ ЗА ПО-ДОБРО БЪДЕЩЕ

През месец март екипът на ЦОП – Дупница стартира първата си за годината кампания на местно ниво. „Образование за добро бъдеще“ е насочена към ученици от VIII клас, учащи на територията на града, на които предстои да направят своя избор къде да продължат образованието си.

Кампанията се реализира чрез провеждане на беседи, по време на които представители на екипа презентират на учениците презентация, озаглавена „И какво ако не вляза в час“. Целта на презентацията е да запознае осмокласниците с алтернативите и възможните последици от неправилния избор и да ги мотивира да продължат образованието си.

Освен презентацията, екипът на ЦОП – Дупница подготви индивидуални карти, с помощта на които всеки ученик може да изследва силните и слабите си страни, както и личните си умения, диагностицирайки интересите и възможностите пред конкретната личност. Целта е всяко дете да определи личните си заложби; да развие уменията си за кариерно управление и информираност, както и уменията за вземане на решения при направата на правилен професионален избор.

През месеца екипът на ЦОП реализира среща с ученици от VIII клас на ОУ „Неофит Рилски“, гр. Дупница. Децата проявиха интерес и ангажираност към представената тема; анализираха силните и слабите си страни, което ще им помогне сами да направят професионалния си избор. А техните преподаватели изявиха желание за представяне на подготвената тема и пред ученици от VII клас.

През първата половина на месец април предстои представяне на темата пред ученици от ОУ „Св. Климент Охридски“ и ОУ „Христаки Павлович“.

[raw]

     
[/raw]

This entry was posted in Актуално, Кампания 6 "Образование за добро бъдеще". Bookmark the permalink.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *